Mary Nicolasen

Bij dagopvang Taxus kunnen ouderen terecht ter voorkoming van isolement en/of ontlasting van de mantelzorger. Ouderen kunnen meedoen aan allerlei activiteiten, bijpraten en samen lunchen in een huiselijke sfeer.

Klanten beoordelen onze leerwerk trajecten gemiddeld met een 9

Deze beoordeling is onder andere gebaseerd op:

  • Nakomen van afspraken
  • Kwaliteit van de begeleiding
  • Rekening houden met wensen van de klant
  • Begrip hebben voor situatie klant
  • Respectvolle houding
  • Duidelijke afspraken en traject

Robin Wolvers

BikeWerk is een fietswinkel met reparatiewerkplaats in het centrum van Nijmegen, zij verkoopt en repareert een breed scala aan nieuwe en tweedehands fietsen. Deelnemers worden door een erkend leermeester opgeleid in het fietsvak. BikeWerk is een samenwerking tussen Wijkwerk, Pluryn en Jan Kooij tweewielers.

U heeft een bijstand, wajong of ziektewet uitkering

Als u een bijstand, Wajong of een ziektewetuitkering heeft, hebben wij verschillende mogelijkheden op weg naar werk. Dat hangt mede af van de beoordeling van het Werkbedrijf of UWV welk traject er bij u past en wat het doel is van het traject. In sommige gevallen is dat relevante werkervaring of scholing opdoen, in andere gevallen is dat uitstroom naar een reguliere baan.  Ook als u een ziektewetuitkering heeft kunt u bij ons terecht voor een passend traject. He doel kan bijvoorbeeld zijn dat u na langdurige ziekte weer werkritme gaat opbouwen, of dat u zich gaat orienteren op werk in een andere branche.

U krijgt een vaste werkbegeleider die uw aanspreekpunt is gedurende het hele traject.

Dagbestedingindicatie

Heeft u een dagbestedingindicatie en bent u op zoek naar een leuke werkplek, dan hebben we verschillende mogelijkheden.

Anders...

Heeft u een WW uitkering of een andere uitkering? Dan kan het zijn dat u niet in aanmerking komt voor een traject. Om teleurstelling te voorkomen, kunt u dit het beste eerst navragen bij de instantie waarvan u uw uitkering van ontvangt.

Vacatures
Samen bekijken we welke vacatures er zijn en wat een passende werkplek voor u zou kunnen zijn. Wij proberen een goede match te maken tussen u en de werkplek. Een goede match hangt af van het werk zelf (de taken die u moet uitvoeren) en de omstandigheden op de werkplek (de werksfeer en cultuur). Er zijn een aantal werkplekken waar we bijna doorlopend op zoek zijn naar kandidaten. Die vindt u hieronder beschreven. Staat er op het eerste gezicht geen interessante vacature bij? Dan is het toch zinvol om contact met ons op te nemen. Afhankelijk van uw interesses kijken we dan of we een plek kunnen vinden die bij u past.

 

De Honig Werkt!
Het Honigcomplex is een nieuwe hotspot aan de Waal. De voormalige Honigfabriek in Nijmegen is de komende jaren beschikbaar voor tijdelijk, creatief en innovatief ondernemerschap.
Op het terrein zijn afzonderlijke organisaties gehuisvest en is er een verzamelgebouw voor ZZP-ers. Wijkwerk is zelf ook gehuisvest op het Honigcomplex.
Er zijn regelmatig werkervaringsplekken beschikbaar voor facilitaire werkzaamheden (klein onderhoud, tuinwerkzaamheden, aankleding van gebouw en buitenruimte, toezicht, beheer schoonmaak) , in de horeca  (bij ondernemers op het complex zoals STOOM of Brebl), in de verkoop (bij het Fietscentrum) of in de creatieve sector bij een naaiatelier, houtwerkplaats of fotostudio.

Zo zijn er tal van mogelijkheden op het terrein.

BikeWerk
Midden in het centrum van Nijmegen is BikeWerk gevestigd. De fietsenwinkel met reparatiewerkplaats aan de Regulierstraat 29 is een samenwerking tussen Wijkwerk en Pluryn. De winkel verkoopt nieuwe en tweedehands fietsen. In de werkplaats kan iedereen terecht voor een snelle en betrouwbare reparatie. Bij BikeWerk gaat het om een combinatie van leren en werken; u kunt werkervaring opdoen en tegelijkertijd worden opgeleid als fietsenmaker, maar ook als administratief medewerker of schoonmaker.

De Zonnetrein
Bij de Zonnetrein kunt u tegelijkertijd werken en leren. U kunt ervaring opdoen met het besturen van een groot voertuig (Zonnetrein) en tegelijkertijd worden opgeleid tot bijvoorbeeld taxichauffeur.
De Zonnetrein wordt voor allerlei doelen ingehuurd, variërend van historische- en culturele routes door het Nijmeegse centrum tot bruiloften en partijen.

 

WE ZIJN DRINGEND OP ZOEK NAAR NIEUWE CHAUFFEURS

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Leijdekkers op 024-3606662 of 06-37 23 36 90. Mailen kan ook naar niels@wijkwerk.nl